preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnica

          Svi učenici škole članovi su školske knjižnice, a na raspolaganju im je sva propisana lektira, kao i ostali naslovi po izboru. Referentna zbirka (rječnici, atlasi, enciklopedije i neki primjerci stručne literature) mogu se koristiti isključivo u čitaonici.

 

           Prostor i radno vrijeme knjižnice

 Prostor knjižnice i knjižni fond koriste tri škole: Srednja strukovna škola Velika Gorica, Gimnazija Velika Gorica  i Ekonomska škola Velika Gorica.

Knjižnica radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 19.00 sati, a knjižničari škola prema svom radnom vremenu omogućuju takav rad knjižnice.

 

PRAVILNIK O RADU ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 1.   Knjižničnu građu imaju pravo koristit: učenici, nastavnici i ostali  radnici Škole.     

2.    Školska knjižnica svojim korisnicima izdaje članske iskaznice na početku školske godine. Za sve korisnike članstvo u školskoj knjižnici je besplatno.

3.     Učenici su dužni čuvati članske iskaznice od gubitka, jer se knjižnična građa koristi i posuđuje samo uz predočenje članske iskaznice naše školske knjižnice.

4.    Knjižničnu građu korisnicima posuđuju samo knjižničari Škole u redovnom radnom vremenu školske knjižnice , svakim radnim danom od 8 do 19 sati.

5.    U prostoru čitaonice korisnici mogu koristiti svu knjižnu građu, osobito referentnu zbirku koja se ne posuđuje izvan knjižnice, časopise i AV građu po potrebi.

6.   Izvan prostorija knjižnice učenici mogu posuditi :

-         odjednom 2 knjige na rok od 15 dana

-         odjednom 5 broja časopisa na rok do 5 dana 

7.    Nastavnici mogu posuditi više knjiga i priručnika tijekom školske godine, te časopise i AV građu za potrebe nastave.

8.   Korisnici su dužni čuvati knjižničnu građu od svakoga oštećenja    i uništavanja( potcrtavanja, šaranja, trganja listova, izrezivanja slika i trganja knjižnih omota ).

 9. Korisnik koji izgubi, oštetiili uništi posuđenu knjižničnu       građu,odgovoran je za nadoknadu  štete. Za  posuđenu     građu  odgovaran je onaj tko ju je posudio .    

10. Ako je knjiga oštećena toliko da se ne može više koristiti ili je izgubljena, korisnik je dužan nabaviti i vratiti u knjižnicu istovrsni primjerak, kakav je posudio. Također, ako korisnik ne može postupiti na taj način,  dužan je nabaviti i vratiti u knjižnicu drugu knjigu koja je knjižnici potrebna, u visini cijene posuđene knjige.   

11. Korisnici knjižnice dužni su javiti knjižničaru svoj  odlazak iz Škole. Prije odlaska iz Škole dužni su vratiti svu     posuđenu knjižničnu građu u školsku knjižnicu .

12. Učenici mogu posuđivati knjižničnu građu tijekom čitave školske godine. Na kraju školske godine , prije ljetnih praznika, učenici se moraju razdužiti u školskoj knjižnici sa svom posuđenom knjižničnom građom.

13. Pristup policama s knjižnom građom i časopisima je slobodan . 

14. U knjižnici i čitaonici treba vladati red i mir. Korisnika koji narušava radnu atmosferu,  knjižničar je ovlašten udaljiti iz prostora knjižnice i čitaonice .

 

 
TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Sigurnost

E-dnevnik

CODE


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 12. 2015.

Ukupno: 155306

Hrabri telefon
Lista linkova je prazna

Sigurnost


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju